logo dordogne-vakantie.nl
RECEPTEN
Foie Gras en terrine
Haricots verts a l'ancienne
Châteaubriant à la Périgourdine
Potée Périgourdine
Oeufs Brouillés aux truffes
Canard aux champignons
Pommes de terres Sarladaises
Tourtiere aux pommes
geschiedenis dordogne

FOIE GRAS

EN TERRINE

Ingrediënten:

Foie Gras (vette lever), 10 gram zout, 4 gram zwarte peper

Bereiding:

  • Maak de lever schoon en laat de lever 1 uur ondergedompeld in koud, gezouten water baden
  • Haal de onregelmatigheden eruit als zeentjes, vel enz. Droog de lever en laat deze 24 uur in de koelkast op een bord rusten.
  • Doe de lever in een schaal, voeg wat zout en peper toe en zet de schaal in een bain-marie in de voorverwarmde oven van een zo'n 175 graden.
  • Laat de foie gras mooi rustig gaar worden in de bain marie gedurende 40 minuten (mag ook iets langer). Het vet dringt nu naar buiten. Nadat u de lever uit de oven heeft gehaald, haalt u deze uit de kookschaal en stopt de lever in een andere meer presentabel schaal. Laat de lever rustig afkoelen en wacht tenminste 48 uur met eten: gedurende die tijd moet de foie gras rustig in de koelkast wachten.

 

 

 

© Copyright Dordogne-vakantie.nl